BENS architecten, architect in Tessenderlo, Limburg

W O N I N G   B A - V L

Woning BA-VL   |   Lievegem

Nieuwbouwwoning

Fase: bouwaanvraag


Op een heuvelrug, met een adembenemend uitzicht op de omgeving, kregen we de unieke kans om een woning te ontwerpen voor een jong koppel. Meteen was duidelijk dat we ons ontwerp moesten laten inspireren door deze prachtige locatie. Het perceel bood zoveel potentieel - van de adembenemende uitzichten tot de ideale oriëntatie en ruime bouwzone - dat we wisten dat we hier een uitgesproken, uniek ontwerp konden creëren. Maar er waren ook enkele uitdagingen: een aanzienlijk niveauverschil tussen de straat en achterkant, rekening houden met de waterhuishouding en beperkte parkeermogelijkheden op het terrein en de straat. Maar met enthousiasme gingen we aan de slag.


Ons ontwerp werd een boeiend spel van volumes, waarbij de woning perfect aansluit op de behoeften van de bewoners en het potentieel van de omgeving. Bij het betreden van de woning aan de rechterzijde opent het perceel en de woning zich geleidelijk aan voor de bezoekers. De ruime eetkamer met vide bevindt zich direct na de inkomhal, waardoor de omgeving volledig in de woning wordt geïntegreerd. Aan de straatzijde bevindt zich de keuken, terwijl aan de achterzijde een meer ingetogen leefruimte te vinden is, beide met een prachtig uitzicht op de omgeving.


Op de eerste verdieping zijn de slaapkamers en badkamer te vinden, evenals een handige linnenkamer. Alle verdiepingen zijn verbonden door een liftschacht. Gezien de grote niveauverschillen op het terrein is de woning toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit via de kelder, waar we een hydraulische lift kunnen plaatsen.


De woning is stevig verankerd in het landschap en stijgt geleidelijk naar achteren toe, zodat alle ruimtes optimaal kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving. De hoekramen zorgen voor een maximale verbinding met buiten.


Met dit ontwerp hebben we gestreefd naar een woning die niet alleen functioneel is, maar ook harmonieus opgaat in de omringende natuurlijke pracht. De interactie tussen binnen en buiten staat centraal, waardoor de bewoners voortdurend worden herinnerd aan de schoonheid van hun omgeving. Door de slimme integratie van moderne architecturale elementen en de aandacht voor duurzame oplossingen, hopen we dat deze woning een inspirerend voorbeeld zal zijn voor anderen. Het was een opwindende uitdaging om alle aspecten in balans te brengen en de visie van het jonge koppel tot leven te brengen. We zijn ervan overtuigd dat dit huis een warme thuis zal worden, waar ze elke dag kunnen genieten van de rust, sereniteit en prachtige vergezichten die deze unieke heuvelrug te bieden heeft.

Moderne nieuwbouwwoning door architect
Moderne nieuwbouwwoning door architect
Moderne nieuwbouwwoning door architect
Moderne nieuwbouwwoning door architect
Moderne nieuwbouwwoning door architect
Moderne nieuwbouwwoning door architect