BENS architecten, architect in Tessenderlo, Limburg

N I E U W S

Oplevering woning T-E  |   29-12-2023

Deze week werd woning T-E in Rotselaar opgeleverd. Buiten enkele puntjes zijn de werken volledig afgerond en kunnen de toekomstige bewoners met een gerust hart verhuizen!


Oplevering woning G-B  |   16-12-2023

Deze week werd woning G-B opgeleverd. Buiten enkele puntjes zijn de werken volledig afgerond en kunnen de toekomstige bewoners met een gerust hart verhuizen!


Vorderingen uitvoering woning T-E  |   16-12-2023

Nog een update van woning T-E in Rotselaar. Volgende week wordt de wind- en waterdichte ruwbouw opgeleverd. De afgelopen week werd de laatste hand gelegd aan de gevelbekleding. 


Vorderingen uitvoering woning T-E  |   24-11-2023

Woning T-E nadert ook het einde. De gevelmetselwerken zijn afgerond en de komende weken worden de gevelplaten geplaatst. Ook hier worden dan de laatste details voor het kerstverlof afgewerkt. 


Vorderingen uitvoering woning G-B  |   24-11-2023

De werken aan woning G-B in Tervuren naderen hun einde. De vloer ligt er ondertussen in en de gevelafwerking is ook bijna afgerond. De komende weken worden nog de puntjes op de i gezet zodat de woning dit jaar opgeleverd kan worden. 


Woning BA-VL online  |   13-11-2023

Op een heuvelrug, met een adembenemend uitzicht op de omgeving, kregen we de unieke kans om een woning te ontwerpen voor een jong koppel. Meteen was duidelijk dat we ons ontwerp moesten laten inspireren door deze prachtige locatie. Het perceel bood zoveel potentieel - van de adembenemende uitzichten tot de ideale oriëntatie en ruime bouwzone - dat we wisten dat we hier een uitgesproken, uniek ontwerp konden creëren. Maar er waren ook enkele uitdagingen: een aanzienlijk niveauverschil tussen de straat en achterkant, rekening houden met de waterhuishouding en beperkte parkeermogelijkheden op het terrein en de straat. Maar met enthousiasme gingen we aan de slag.


Vorderingen uitvoering woning G-B  |   26-07-2023

Ook de werken voor woning G-B in Tervuren gaan vooruit. Hier werd voor het bouwverlof de volledige houtconstructie voltooid en werden de ramen geplaatst. Na het verlof gaan we verder met de afwerking en technieken. 


Vorderingen uitvoering woning T-E  |   26-07-2023

De werken vorderen snel voor woning T-E in Rotselaar! Op enkele weken tijd werd de houtskeletconstructie geplaatst en de komende weken worden de ramen en technieken in de woning uitgevoerd. Het doel is om eind dit jaar op te leveren! 


Aanvraag Omgevingsvergunning Woning BAVE  |   17-07-2023

Al enkele maanden zijn we bezig met het ontwerp van een eengezinswoning op een unieke locatie. Na het bijsturen van de laatste details hebben we vandaag met volle goesting de aanvraag voor een Omgevingsvergunning ingediend! Een mooie start van ons bouwverlof! 


De woning zal opgetrokken worden in CLT. Wij kijken al enorm uit naar de uitvoering ervan!


Binnenkort volgen enkele beelden. 

Start der werken Woning T-E  |   31-05-2023

Ook Woning T-E gaat in uitvoering! Deze week starten de graafwerken voor de fundering, gevolgd door de fundering en vloerplaat van het gelijkvloers. Aansluitend wordt de houtskelet gemonteerd. Door deze werkwijze zal er binnen enkele weken een hele constructie overeind staan! Binnen 6 weken zal de woning reeds wind- en waterdicht zijn. 

Start der werken woning G-B  |   07-05-2023

De werken zijn van start gegaan! De komende week start de aannemer met de afbraakwerken van de bestaande woning. Aansluitend worden de voorbereidende werken voor de structuur uitgevoerd. Met de huidige planning moet de woning wind- en waterdicht zijn voor het bouwverlof. Eén van de grote voordelen van houtskeletbouw!

Vergunning woning G-B  |   09-02-2023

Deze week kregen we de vergunning van Woning G-B binnen. De vergunning werd pas in april verwacht, dus dit is een mooie verrassing! Twee weken geleden werd er al een aannemer geselecteerd die nu volop bezig is met de voorbereiding van de uitvoering. Er wordt verwacht dat de werken in mei 2023 van start zullen gaan. Wij kijken er alvast naar uit! 

Toezegging nieuwbouwwoning  |   09-02-2023

BENS architecten kreeg deze week de opdracht toegezegd voor de realisatie van een nieuwbouwwoning te Lievegem. De bouwgrond is gelegen op een heuvelrug, waardoor er geprofiteerd kan worden van de fantastische vergezichten. De omarming van het prachtige landschap zal hier het uitgangspunt worden voor deze vrijstaande woning. Binnenkort meer op de website!

Nieuwe website, nieuw logo   |   24-01-2023

BENS architecten evolueert, de website en het logo evolueren mee. Door ons te profileren als een onderneming en doordat we onszelf steeds proberen te verbeteren willen we jullie nog beter van dienst kunnen zijn. Een nieuwe website moet duidelijker weergeven waar wij voor staan en wat wij aanbieden. Zo kunnen we jullie sneller en beter van dienst zijn!

Aanbesteding Woning G-B   |   23-01-2023

Om voorsprong te nemen op een traditioneel proces werden er reeds onderhandelingen opgestart met een aannemer. Na een grondige analyse van de offerte en bijsturen waar nodig werd er besloten de aannemer reeds vast te leggen voor de vergunning er is. Dit zorgt ervoor dat de aannemer nu een periode heeft om de werken voor te bereiden. Eenmaal de vergunning er is en de beroepstermijn voorbij is kunnen de werken meteen van start gaan. 

Omgevingsvergunningsaanvraag Woning G-B   |   07-12-2022

Na enkele iteraties voor het ontwerp werd dit goedgekeurd. Het dossier voor de omgevingsvergunningsaanvraag werd vervolledigd en ingediend. Aangezien er enkele afwijkingen op de bouwvoorschriften worden aangevraagd zal er een openbaar onderzoek opgestart worden door de gemeente. De uiterste beslissingsdatum is 3 april 2023. 

Vergunning woning T-E   |   14-11-2022

Na een probleemloze vergunningsprocedure werd woning T-E vergund! Eenmaal de nodige voorstudies afgerond zijn wordt het aanbestedingsdossiers naar verschillende aannemers verstuurd. De komende weken wordt dit zo snel mogelijk afgerond om spoedig een aannemer vast te leggen. Eenmaal dit achter de rug is kunnen de werken van start gaan!